ua en ru

У "Лекс Холдингу" заявили про запобігання спробі рейдерського захоплення компанії

У "Лекс Холдингу" заявили про запобігання спробі рейдерського захоплення компанії Фото: відповідне рішення суд прийняв 1 березня

Суд своїм рішенням запобіг спробі захоплення підприємства-власника столичного ТРЦ "Караван" ПРАТ "Лекс Холдинг"

Київський апеляційний господарський суд вчора, 1 березня 2017 року, своїм рішенням запобіг спробі захоплення контролю над підприємством-власником столичного ТРЦ "Караван" ПРАТ "Лекс Холдинг" у рамках процедури банкрутства за позовом банку ВТБ (РФ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Лекс Холдингу".

У компанії відзначають, що технологічно атака була здійснена за допомогою арбітражного керуючого Надії Олексенко. В ході чергового судового засідання вона подала клопотання про усунення керівника "Лекс Холдингу", щоб зайняти його місце, імовірно, в інтересах третіх осіб, вважають у прес-службі.

"Дані судові слухання проводилися на предмет позбавлення Н.В.Олексенко повноважень розпорядника майна "Лекс Холдингу", оскільки свого часу вона була випадково призначена на цю посаду в результаті технічної помилки, допущеної судом при формуванні запиту до автоматизованої системи відбору кандидатів", - йдеться в прес-релізі.

Однак Київський апеляційний господарський суд обґрунтовано відмовив у задоволенні даного неправомірного клопотання, відзначають у компанії.

"Ще до призначення Олексенко Н.В. розпорядником майна ПРАТ "Лекс Холдинг" у нас були сумніви з приводу здатності цього арбітражного керуючого належним чином виконувати покладені на нього законом обов'язки. По-перше, тому що в минулому вона притягувалася до кримінальної та адміністративної відповідальності за використання свого службового становища в корисливих цілях (одержання хабара). По-друге, в ході процедури банкрутства стали відомі обставини, які вказують на надання Олексенко Н.В. неправдивих відомостей суду. І, нарешті, по-третє, є всі підстави вважати, що, намагаючись незаконно очолити "Лекс Холдинг" арбітражний керуючий діяла виключно в інтересах банку "ВТБ", дії якого свідчать про твердий намір отримати контроль над майном цієї компанії", - пишуть ЗМІ з посиланням на джерело з боку кредиторів "Лекс Холдинг".

За даними ЗМІ, першопричиною ситуації є відмова "ВТБ" від погодженого з "Лекс Холдингом" формату пролонгації (реструктуризації) заборгованості. Використавши як привід дії ВДВС щодо стягнення штрафу, пред'явленого компанії ДАБК, банк ініціював судове провадження, в ході якого по відношенню до "Лекс Холдингу" як позивача здійснюються численні спроби незаконного обмеження прав, повідомляли ЗМІ.