ua en ru

Лавров обговорив з Керрі ситуацію в Сирії, Україні, а також санкції проти РФ

Лавров обговорив з Керрі ситуацію в Сирії, Україні, а також санкції проти РФ Фото: Сергій Лавров і Джон Керрі

Лавров вважає санкції США проти РФ "безперспективними"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров провів телефонну розмову з Держсекретарем США Джоном Керрі, в ході якої співрозмовники обговорили ситуацію в Сирії, Україні, а також санкції проти РФ. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Обговорювалися перспективи подолання кризи в Сирії, в тому числі в контексті організованих спецпосланцем Генсекретаря ООН С. де Містурою переговорів представників сирійського Уряду і опозиції в цілях досягнення політичного врегулювання. С. Лавров також знову вказав на необхідність відмови від попередніх умов в справі створення єдиного фронту боротьби з ІДІЛ та іншими терористичними угрупованнями", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Лавров закликав Керрі "використовувати американський вплив на Київ", щоб змусити його суворо дотримуватись мінських угод.

Також в ході розмови порушувалися питання практичної реалізації спільного плану дій по врегулюванню ситуації навколо іранської ядерної програми.

"При розгляді тематики російсько-американських відносин С. Лавров підкреслив безперспективність дій США щодо нарощування санкційного тиску на Росію, що тільки підриває можливості двосторонньої взаємодії з актуальних міжнародних проблем, за сприянням у вирішенні яких до нас (РФ, - ред.) постійно звертається Вашингтон", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше США розширили санкції проти Росії.