Нагороди:
Три головні події 2017 року за Вашою версією:
Девіз Вашого підприємства: Всі страви Світу в Тарілці.
Хто чи що є талісманом Вашого ресторану? У момент створення ідеї Гастрокафе "Тарелка", основою створення концепту кухні був хліб. Хліб особливий, за складом і властивостями унікальний. Це був довгий процес, в ході якого вирощувалася закваска, підбирався купаж борошна, створювалася технологія його виробництва. На сьогоднішній день у цього хліба є ім'я "Київський хліб ремісничий на заквасці", який на протязі вже майже п'яти років існування проекту, був і є його талісманом. А якщо точніше – його дороговказною зіркою.
Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети. Сліпа відданість поставленої мети і справи. Незалежність.
Чи існує в сфері Вашої професійної діяльності таке поняття, як "Кодекс честі"? Ваш професійний і особистий "Кодекс честі". Так, існує. Кожен кухар повинен готувати з честю. Поважати того, кому готує, що він готує і самого себе.
Як велику кількість різних людей спонукати думати про успіх однієї компанії? Я вважаю, що людей неможливо змусити думати про успіх компанії.
Але можливо зробити так, щоб компанія стала частиною їх самих. Для цього спочатку потрібно цілком і повністю вкласти самого себе.
Бути сьогодні успішним – це… Для шеф-кухаря успіх – це той п'ятий елемент. Коли він є в тому, що ти робиш – ти бачиш щасливі очі людей і це дуже важливо.
Ваш улюблений афоризм? Шеф-кухар – це не професія, а спосіб життя.
Хто з видатних діячів людства може бути взірцем для працівників Вашої компанії? Цією людиною є Paul Bocuse. Це дійсно, видатний діяч людства. Який ще за життя був легендою і прикладом. На жаль, в цьому році його не стало.
Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Гроші дуже важливі, але щастя в моєму розумінні – це натхнення, якщо воно у вас є, то ви щасливі.
Назвіть вашу улюблену страву, і що ви найкраще готуєте самі? На це питання відповісти однозначно неможливо, так як я шеф кухар.
Але одне сказати можу точно, коли я готую – роблю це з величезним задоволенням. І що саме я готую в цей момент, не має великого значення.
Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Навряд чи вийде зробити це найближчим часом - катастрофічно не вистачає часу. Але, якби планети відкривали шеф-кухарі, думаю що незабаром у нас на зоряній карті з'явилися би такі планети як Ескалоп, Бешамель, Пармантье, Морбьер. По-моєму, звучить непогано ...
Якби в Вашу честь кулінари назвали якусь страву - що це буде? Салат, суп, десерт, напій? Які інгредієнти? Справа в тому, що мені дуже складно догодити. І можливо, швидше за все, у мене може з'явиться дуже багато питань до страви, до інгредієнтів .... Тому, вже краще кулінари нехай загадають астрономам знайти нову планету, а ії можно вже і назвати на мою честь.
Ви часто відмовляєте собі від смачненького? Дивлячись що розуміти під словами "смачненького". А якщо серйозно – дуже люблю здобну випічку, а саме Штолен. Це традиційна німецька різдвяна випічка, яких можна з'їсти хоч дюжину в один присід. Доводиться себе обмежувати – з'їдаю тільки половину.
Головні якості, якими повинен володіти шеф-кухар? Головне, чим повинен володіти шеф-кухар - яскраве почуття смаку.
Яке диво світла Ви хотіли б перенести в своє рідне місто? Що б воно символізувало? Це дуже хороше запитання. В принципі можна будь-яке диво світу перенести до нас в Київ або в будь-яку точку Країни. І придумати щоб воно символізувало. Але це, все одно буде не наша культура. Так як будь-яке диво світу, глибоко сягає корінням в історію тієї чи іншої держави. Тому потрібно звернути увагу, на чудеса, які з нами поруч. Думаю, одним з них є Києво-Печерська Лавра.
Уявіть, що до Вас у гості приїхав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію? Ви знаєте, сказав би, напевно, як є. Дуже багато роботи, пане президенте, а зараз ще потрібно ставити на ноги ферму. Думаю, що він не засмутився б, адже у нас є кому в країні супроводжувати екскурсії.
Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо "так", то яка? Так є. Це мрія, яка пов'язана не тільки зі мною. Гадаю, якщо б вона здійснилася – це був би величезний прорив, точніше сказати квантовий стрибок в сфері ресторанно-готельного бізнесу. Мрія – це Червоний Гід Мешлен в Україні.