ua en ru

Латвія знайшла три способи стримування Росії

Латвія знайшла три способи стримування Росії Фото: Раймонд Вейонис

Економіка Росії повністю залежить від сировинних ресурсів, - Міноборони Латвії

Міністр оборони Латвії Раймонд Вейонис перерахував заходи, які, на його думку, можуть утримати Росію від агресії в Прибалтиці, повідомляє Delfi.

По-перше, зазначив він, необхідно продемонструвати готовність протистояти. По-друге, вважає міністр, стримуючим фактором стане дислокація "союзників, і особливо США, на території країн Балтії".

В якості третього способу Вейонис назвав поглиблені знання щодо поведінки Росії. Виступаючи в рамках дискусії про безпеки у Балтійському регіоні, організованої Центром стратегічних і міжнародних досліджень, він заявив, що Захід допустив помилку, оцінюючи Росію за своїми стандартами.

"Ми не визнавали, що Росія розвивається, причому спираючись виключно на свою ідеологію", - сказав міністр.

За оцінкою Вейониса, економіка Росії повністю залежить від сировинних ресурсів, особливо в сфері енергетики. Тому, пояснив міністр, владі потрібно демонструвати військові перемоги, що і відбувається в останні роки.

Вейонис також зазначив, що дії Росії відносно України демонструють бажання Москви переглянути "кордони, які утворилися в Європі після холодної війни".

На початку року Вейонис виступив проти ослаблення санкцій проти Росії і заявив, що в сформованій ситуації необхідно розробляти нові обмежувальні заходи проти Москви.

Нагадаємо, раніше біля берегів Латвії знову помітили корабель РФ.