ua en ru

Лагард пообіцяла країнам, що розвиваються, більше впливу в МВФ у разі своєї перемоги на виборах глави організації

Міністр фінансів Франції Крістін Лагард пообіцяла надати країнам, що розвиваються, більше впливу в Міжнародному Валютному Фонді (МВФ), якщо вона стане новим директором-розпорядником організації. Про це Лагард заявила 30 травня під час візиту до Бразилії, передає Bloomberg.
"Важливо, щоб країни, що розвиваються, могли мати більше впливу", - заявила Лагард.

Вона також заявила, що Фонд потребує серйозних реформ.

Бразилія і інші країни, що розвиваються, прагнуть зламати традиції, коли основне представництво в МВФ зарезервовано для західноєвропейських країн.

Бразильський міністр фінансів Гуїдо Мантега повідомив вчора журналістам, що країни, що розвиваються, не мають планів об'єднатися навколо одного кандидата, і що Бразилія буде вирішувати за кого голосувати тільки після того, як вислухає пропозиції кожного кандидата.

Але як раніше заявляли урядовці, Бразилія має намір підтримати на виборах кандидатуру Лагард.

Нагадаємо, 25 травня Лагард висунула свою кандидатуру на посаду директора-розпорядника МВФ. Вона може стати першою жінкою, яка очолить МВФ. Зазначимо, що обрати нового директора-розпорядника МВФ розраховує до 30 червня.

Попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був обвинувачений в спробі зґвалтування в Нью-Йорку. Після цього чиновник подав у відставку з посади директора-розпорядника цієї організації. Зараз він перебуває під домашнім арештом в Нью-Йорку, за його справою триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менш, 19 травня було оголошено, що він йде з посади директора-розпорядника МВФ.