ua en ru

Л.Черновецький пропонує внести зміни до закону "Про столицю", - А.Голубченко.

Мер Києва Леонід Черновецький пропонує внести зміни до закону "Про столицю". Про це сьогодні повідомив на засіданні штабу з надзвичайних ситуацій перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна. Він зазначив, що Л.Черновецький пропонує надати право київському міському голові призначати і звільняти голів державних адміністрації районів міста.

"Цієї зими ми побачили, що в зв'язку з невірними розподілами обов'язків між державними адміністраціями, районами і містом виникла ситуація, коли голови районів не в змозі справитися з покладеними на них завданнями і не хочуть за це відповідати. Більш того зараз на засіданні штабу з надзвичайних ситуацій ми бачимо не голів районів, як це мало бути, а переважно їх заступників. Створюються умови за якими тільки міська влада відповідальна за ситуацію, яка склалася цією зимою на дорогах і вулицях столиці у зв'язку з погодними умовами", - зазначив він.

А.Голубченко повідомив, що відповідні матеріали про внесення змін до закону "Про столицю" вже частково подані до Верховної Ради, решта документів зараз доробляється і найближчим часом відбудеться засідання комісії у ВР стосовно цього питання.