ua en ru

Кузьмін: Тимошенко могли заарештувати в Москві при підписанні газових контрактів

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін вважає, що Тимошенко могли заарештувати в Росії під час підписання газових контрактів. Про це Кузьмін повідомив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

За словами Кузьміна, справу про борг компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), якою керувала Юлія Тимошенко, перед російським Міністерством оборони на суму 405 млн дол на момент підписання газових контрактів було закрито, але могло бути відновлено в будь-який момент: "Як її (справу) було закрито, так з такою ж легкістю могло бути і відкрито! Для того щоб санкція на арешт Тимошенко була реалізована, достатньо було скасувати постанову про закриття справи. І це означало б, що поки Тимошенко вела переговори в "Газпромі", наглядовий прокурор в Російській Федерації (РФ) міг би винести постанову про скасування постанови про закриття справи, і тоді вона перейшла б у розряд обвинувачених з реальною санкцією - арешт. Прем'єр-міністр б вирушила на Новий рік не в Україну, а в слідчий ізолятор міста Москви. І така перспектива була цілком реальна ", - заявив Кузьмін.

Крім того, він зазначив: "Генеральна прокуратура РФ і зараз має рішення московського суду про арешт Тимошенко, яке могло бути реалізовано в будь-який момент".

За словами Кузьміна, можливість арешту могла вплинути і на підписання Тимошенко газових контрактів.