ua en ru

Курс євро сьогодні знизився через падіння акцій провідних банків Європи, а також аукціону французьких облігацій, - експерт

Курс євро до долара знизився до найнижчого рівня за останні 16 місяців на тлі повідомлень про падіння акцій банків низки провідних європейських країн, а також аукціону з продажу державних облігацій Франції на 8 млрд євро, відзначають експерти.

Падіння акцій європейських банків почалося після того, як стало відомо, що акції італійського UniCredit впали до найнижчого рівня за останні 19 років, "просівши" одразу на 10%, після чого торгівлю акціями банку припинили. Згодом акції французьких Societe Generale впали на 4,8%, а BNP Paribas - на 4,1%. Акції Commerzbank Deutsche Bank подешевшали на 4%. Акції іспанського Santander знизилися на 3,3%, повідомляє BBC.

На аукціоні з продажу державних облігацій Франції на 8 млрд євро дохідність французьких бондів зросла до 3,29% у порівнянні із 3,18%, під які французький уряд міг запозичити лише місяць тому.

"Реакція ринку на результати аукціони є негативною. Очікування зниження кредитного рейтингу Франції дедалі сильніше впливають на ринки. Крім того, у центрі уваги інвесторів - проблема фінансування банків. Це негативно відбивається на євро", - заявив виконавчий директор Canadian Imperial Bank of Commerce Джеремі Стретч.