ua en ru

Куровані Заходом опозиціонери не повинні поблажливо ставитися до "Джабхат ан-Нусри", - Лавров

Куровані Заходом опозиціонери не повинні поблажливо ставитися до "Джабхат ан-Нусри", - Лавров Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

Багато загонів "помірної" сирійської опозиції відмовляються відмежуватися від терористів з "Джабхат ан-Нусри", на яких перемир'я не поширюється

У суботу, 1 жовтня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і глава МЗС США Джон Керрі провели телефонну розмову щодо ситуації в Алеппо. Про це повідомляє МЗС РФ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, розмова відбулася за ініціативи американської сторони.

"Глави зовнішньополітичних відомств продовжили розгляд ситуації в Сирії, в тому числі можливостей нормалізації обстановки навколо Алеппо, де незаконні збройні формування, всупереч російсько-американським домовленостям з припинення конфліктуючими сторонами вогню, продовжують бойові дії", - йдеться в повідомленні.

Sergey Lavrov had a telephone conversation with US Secretary of State John Kerry on Saturday -...

Опубліковано МЗС Росії 1 жовтня 2016 р.

При цьому підкреслюється, що "багато загонів "помірної сирійської опозиції відмовляються відмежуватися від терористів з "Джабхат ан-Нусри" ("Фронт ан-Нусри"), на яких перемир'я не поширюється".

"С.В.Лавров також наголосив на неприйнятності намагань підвідомчих Заходу опозиціонерів поблажливо ставитися до "Джабхат ан-Нусри" і їх лінії на блокування міжсирійських переговорів про політичне врегулювання кризи", - додали в російському МЗС.

Нагадаємо, США назвали абсурдом співпрацю з сирійським угрупованням "Фронт ан-Нусра".