ua en ru

Кучма вважає, що відібрати у РФ Крим вже нереально

Екс-Президент України Леонід Кучма вважає, що повернути півострів Крим до складу України нереально.

Екс-Президент України Леонід Кучма вважає, що повернути півострів Крим до складу України нереально.Про це він розповів під час спілкування з журналістами у Чернівцях, повідомляє місцеве видання "Молодий Буковинець".

"Раніше, перед закінченням свого президентства, я сказав, що хотів би подивитися на Україну без Кучми. Тоді був популярним такий рух. І зараз ми її бачимо. Крим ми вже втратили, і я вважаю, що повернути його вже нереально. Адже Росія пішла ва-банк. Для неї назад дороги немає. Вона Крим вже ніколи не віддасть. Зараз йде фактична війна на Донбасі. І головне завдання, яке стоятиме перед новим Президентом - зберегти Донецьку і Луганську області у складі України. Адже втрата території - це найгірше, що може бути", - вважає Кучма.

За його словами, він дуже радий, що Україна обрала Президента в першому турі.

"Це дуже важливо в нинішній ситуації. Тепер йому потрібно об'єднати країну. Адже ви подивіться, хто зараз в уряді. В основному, тільки представники партії "Батьківщина". Але партійний принцип розподілу посад не можна застосовувати ні в якому разі. Я вважаю, що це не стосується глави уряду. Думаю, нам пощастило, що в даний час прем'єр-міністром є Арсеній Яценюк. Але що стосується інших міністрів, то є такі, яким просто "випала партійна карта" очолювати міністерство, а вони в цьому нічого не розуміють. Тому й ставлення до таких міністрів у людей буде відповідним. І світ до нас так буде ставитися. Адже там хочуть співпрацювати з компетентними фахівцями", - додав другий Президент України.

За словами Кучми, дуже важливо, щоб зараз до Кабінету міністрів прийшли компетентні люди, які зможуть щось покращити в тому чи іншому міністерстві.

Він також висловив надію, що Петро Порошенко зможе таких людей привести в уряд.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про входження Криму та Севастополя до складу Росії. ЄС, США і нинішня влада України не визнають і звинувачують РФ в анексії Криму.