ua en ru

КСУ оприлюднить висновок по доопрацьованому законопроекту про зміни до КУ щодо правосуддя 1 лютого

КСУ оприлюднить висновок по доопрацьованому законопроекту про зміни до КУ щодо правосуддя 1 лютого Фото: КСУ

КСУ сьогодні розпочав розгляд справи

Конституційний Суд України (КСУ) оприлюднить висновок у справі по доопрацьованому законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) 1 лютого 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби КСУ.

"У понеділок, 1 лютого, о 12 годині Конституційний Суд України офіційно оприлюднить наданий 30 січня Висновок у справі за зверненням Верховної Ради України щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524 в редакції від 26 січня 2016 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (Постанова Верховної Ради України від 28 січня 2016 року № 950-VIII)", - йдеться у повідомленні.

Верховна Рада України згідно з Постановою "Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України" від 28 січня 2016 року № 950-VIII звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням дати висновок щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524 в редакції від 26 січня 2016 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Законопроект поданий президентом України та включений до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання як невідкладний.

Нагадаємо, Конституційний суд України сьогодні, 30 січня 2016 року, розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.