ua en ru

У Криму ФСБ провела обшуки в будинку батьків радника Кравчука

У Криму ФСБ провела обшуки в будинку батьків радника Кравчука Фото: у Криму ФСБ провела обшуки в будинку батьків радника Кравчука (facebook.com/Центр спеціального призначення ФСБ Росії)
Автор: РБК-Украина

В окупованому Криму співробітники Федеральної Служби безпеки Росії провели обшук в будинку батьків помічниці народного депутата України, радниці глави української делегації в Тристоронній контактній групі Гайде Різаєвої. Слідчі дії проходили у зв'язку з кримінальною справою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Ризаевой у Facebook.

Радниця Кравчук повідомила, що обшуки проходили через кримінальну справу про її участь у батальйоні імені Номана Челебеджіхана у 2015 році, який в РФ вважається незаконним збройним формуванням.

Після обшуку співробітники ФСБ відвезли на допит матір і сина Різаєвої. Пізніше їх відпустили додому.

Зазначимо, що Гайде Різаєва в Криму працювала в суді, проте у 2014 році поїхала з окупованого півострова. Після Євромайдану вона почала займатися розселенням переселенців і гуманітарними місіями в зоні АТО.

22 липня 2014 року на одному з блокпостів "ЛНР" вона була затримана бойовиками і захоплена в полон. Через три місяці Різаєву обміняли. У 2015 році вона потрапила в полон ще на чотири місяці. 10 липня 2015 року її і десять військових обміняли в районі міста Щастя.

Зараз Гайде Різаєва є помічницею нардепа Оксани Білозір.