ua en ru

У Кремлі заявили про підготовку інформаційних атак на Путіна

У Кремлі заявили про підготовку інформаційних атак на Путіна Фото: у Володимира Путіна заявили про можливі інформаційні провокації

Дмитро Пєсков повідомив про підготовку матеріалів проти Путіна в ряді країн

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про підготовку інформаційних атак в ряді країн проти Володимира Путіна, пов'язаних з ним особисто, його родиною і бізнесменами, передають російські ЗМІ.

"Черговий інформаційний викид, який претендує на об'єктивність і сенсаційність, готується в найближчі дні. Ми отримали дуже єлейно-люб'язні запити, складені в манері допиту, по суті", - заявив Пєсков.

За його словами, запит надійшов від некомерційного Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ).

"Ми впевнені, що не лише журналісти, але й представники інших організацій і служб, і вони збираються у найближчі дні в ФРН, США, Великобританії, Швейцарії, Франції, Росії та в декількох інших країнах публікувати чергові опуси", - зазначив Пєсков.

Він також назвав матеріали, які готуються до оприлюднення "неприкритою заказухою".

"Мова йде про постановку питань, які вже сотні раз задавалися і на які сотні раз давалися відповіді, причому і юридичні, і емоційні і констатаційні. Мова йде про Путіна особисто, про спроби дістатися до його родини, мова йде про друзів дитинства, про бізнесменів, про якісь офшорні компанії", - пояснив Пєсков.

Нагадаємо, в січні телеканал BBC One показав фільм про "таємне багатство" Путіна.