ua en ru

Кремль не підтверджує згоду Путіна на введення миротворців на Донбас

Кремль не підтверджує згоду Путіна на введення миротворців на Донбас Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков підтвердив, що питання миротворців обговорювалося під час розмови в "нормандському форматі"

Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія "ніколи не заперечувала ідею введення миротворців на Донбас, але її потрібно обговорювати з самопроголошеними "Донецької народною республікою" (ДНР) і "Луганської народною республікою" (ЛНР). Про це Пєсков заявив журналістам 1 травня, передає "Комерсант FM".

"Справа в тому, що ніколи російська сторона не заперечувала ідею миротворців. Але і погодитися на неї ні російська сторона, ні інша сторона, що гарантує мінські угоди, не може. Тому що на це в першу чергу має бути згода сторін конфлікту", - заявив Пєсков.

Сторонами конфлікту прес-секретар Президента визнав українську владу і ДНР/ЛНР.

При цьому, за його словами, тема миротворчого контингенту "дійсно порушувалася" під час переговорів "нормандської четвірки", і "саму ідею миротворчого контингенту російська сторона ніколи не оскаржувала". Однак, поки Росія виступає проти цього рішення з двох причин.

"До того як виконані мінські домовленості, піднімати питання іншої властивості абсолютно неможливо. Ось така ситуація, про що власне і йшлося", - розповів Пєсков зміст розмови.

Нагадаємо, інформацію про згоду Путіна на введення миротворців на онбас напередодні, 30 квітня, поширила прес-служба Президента України. У повідомленні про телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" - президента Франції Франсуа Олланда, канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента України Петра Порошенка і Президента Росії Володимира Путіна в числі іншого говорилося: "У контексті обговорення шляхів мирного врегулювання Президент Путін погодився з можливістю розміщення миротворчого контингенту на Донбасі".

У повідомленні прес-служби Кремля інформації про те, що під час розмови обговорювалося введення миротворців в Донбас, не було.

"Особливу увагу приділено формуванню в рамках Контактної групи робочих підгруп, з допомогою яких мається на увазі здійснювати необхідний діалог між київською владою і представниками Донбасу", - йшлося, зокрема, у повідомленні.