ua en ru

Кредиторська заборгованість у сфері ЖКГ становить 20 млрд грн, з них за газ - 10 млрд грн, - Близнюк (доповнення)

Кредиторська заборгованість у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) на сьогодні становить 20 млрд грн, з них за газ - 10 млрд грн. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми говоримо про фінансову складову, ми побачимо кредиторську заборгованість, яка складає зараз у системі житлово-комунального господарства 20 млрд грн. А кредиторська заборгованість це те, що повинні ми - 10 млрд грн за природний газ, 4 млрд за електроенергію використану, та інші борги", - заявив міністр.

Він також повідомив, що на сьогодні "рівень розрахунків у середньому по державі - 62%, але з урахуванням того, скільки там йде відрахувань ви бачите, що не покривається собівартість тарифом а на додаток ще люди платять в цілому платежів - 62%".

За словами Близнюка, станом на початок вересня виділено 6,9 млрд грн на погашення різниці в тарифах та покращення розрахунків. На сьогодні профінансовано 2 млрд грн. Ще на 2,3 млрд документи надані Міністерству фінансів і очікують фінансування.

За повідомленням прес-служба Мінрегіону, з початку 2012 р. кредиторська заборгованість зросла на 3,4%. Найбільша кредиторська заборгованість у міста Києва, Донецької, Луганської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Читайте також: Збитки галузі ЖКГ з початку 2012 р. склали 2,5 млрд грн