ua en ru

Котирування нафтових ф'ючерсів з початку дня знизилися на тлі даних API по зростанню запасів нафти в США

Котирування нафтових ф'ючерсів Brent і WTI з початку дня знижуються на тлі даних Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API) по зростанню запасів нафти в США за минулий тиждень. Крім того, на нафтові котирування продовжують тиснути спекуляції на тему ймовірного вивільнення стратегічних нафтових резервів західними країнами - найбільшими споживачами "чорного золота".

Станом на 12:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (травень) - 124,31 (-0,55) при діапазоні котирувань 124,25-125,14;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 103,09 (-0,92) при діапазоні котирувань 103,03-104,20.

Минулої ночі незалежна дослідницька організація API опублікувала свіжі дані по комерційним запасам нафти і похідним в США, які сприяли продажам нафтових ф'ючерсів. За даними API, запаси нафти за тиждень, що завершиться 30 березня 2012 р., збільшилися на 7,8 млн бар. проти прогнозованого експертами зростання на 1,9-2,2 млн бар. (згідно з опитуваннями ділових інформагентств). Офіційні дані щодо зміни запасів нафти в США за тиждень по 30 березня ц.р. будуть опубліковані сьогодні в 17:30 за київським часом.

Більшість учасників нафтового ринку вважають, що найближчим часом США, Великобританія, Франція і Японія домовляться розконсервувати стратегічні резерви з метою стримання зростання цін на нафту. Найбільші постачальники нафти в ОПЕК, включаючи Саудівську Аравію, в свою чергу готові наростити видобуток при необхідності.

Відзначимо, ціна нафтової "корзини" ОПЕК виросла сьогодні більш ніж на 1 дол. і склала 122,95 дол./бар.