ua en ru

Котирування нафти Brent вперше за сім тижнів перевищили значення 104 дол./бар

Ціни на нафтові ф'ючерси сьогодні відновили свої максимальні значення за сім тижнів. Сьогодні на торгах вперше після 31 травня ц.р. котирування нафти Brent перевищили значення 104 дол./бар., а котирування нафти WTI (Light Sweet) перевищили цінову позначку 88,7 дол./бар.

Станом на 13:50 за Київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 104,38 (+1,01) при діапазоні котирувань 102,93-104,55;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 88,64 (+0,24) при діапазоні котирувань 88,06-88,75.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає через подальшого ослаблення позицій долара США на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар на початку дня помітно знизився проти євро, а індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) впав нижче позначки 83 пункту. Таким чином, долар, що подешевшав забезпечив привабливі умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують зростати-за очікувань прийняття монетарною владою США додаткових заходів зі стимулювання американської економіки. Сьогодні в американському сенаті відбудеться виступ глави ФРС США Бена Бернанке перед представниками банківського комітету з питань фінансової політики. Очікується, що у своєму виступі глава американського Центрального банку "просигналізує" про майбутній ослаблення монетарної вимог, які активізують зростання економіки США.

Ціни на нафту сьогодні ростуть п'яту сесію поспіль. За попередні чотири торговельних дні офіційна ціна нафти WTI виросла на 5,4%, а офіційна ціна нафти Brent піднялася на 6%. У тому числі за підсумками торгів 16 липня вперше майже за сім тижнів офіційна ціна нафти Brent встановилася вище 103 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила 88 дол./бар.