ua en ru

Котирування нафти Brent сьогодні вперше за п'ять торгових днів перевищили позначку 102 дол./бар

Котирування нафти Brent сьогодні на торгах вперше за п'ять торгових днів перевищили позначку 102 дол./бар. Максимальна ціна операції за ф'ючерсом на нафту Brent (липень) сьогодні становить 102,21 дол./бар., що на 1,57 дол. (+1,6%) вище її офіційної ціни за попередній день.

Разом з тим котирування нафти WTI (Light Sweet) сьогодні на торгах теж досягли максимального значення за п'ять сесій - 86,60 дол./бар., перевищивши офіційну ціну попереднього дня на 1,58 дол. (+1,9%).

Зростання цін на нафту сьогодні викликало дещо несподіване для ринків рішення ЦБ КНР про зниження базових облікових ставок. Центральний банк Китаю сьогодні ухвалив рішення про зниження на 25 базисних пунктів ключових процентних ставок за кредитами і депозитами строком на один рік. Учасники нафтового ринку розцінюють таке рішення як захід зі стимулювання економічного зростання в країні, яка вплине і на всю світову економіку.

Зниження базових облікових ставок ЦБ КНР викликало зростання цін на нафту і на промислову сировину, а ціни на золото знизилися. Разом з тим валюта єврозони на цьому тлі помітно зміцнила свої позиції на FOREX, а попит на долари США ослаб. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні просів нижче позначки 82 пункту, що додатково полегшило покупки нафтових ф'ючерсів.

Відзначимо, ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо сьогодні виросла на 2,3%.