ua en ru

Котирування нафти Brent сьогодні на торгах вперше за три сесії досягли значення 92 дол./бар

Нафта на біржах сьогодні торгується без загальної тенденції. Котирування нафти Brent сьогодні на торгах вперше за три сесії досягли значення 92 дол./бар. Тим часом котирування нафти WTI (Light Sweet) залишаються нижчими за психологічний рубіж 80 дол./бар.

Станом на 13:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 91,34 (+0,33) при діапазоні котирувань 90,70-92,00;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 78,94 (-0,27) при діапазоні котирувань 78,71-79,62.

Можливо, що сьогоднішнє зростання котирувань Brent викликане майбутнім з 1 липня набуттям чинності оголошеного керівництвом ЄС ембарго на імпорт нафти з Ірану. Тим часом у нафти WTI і сьогодні немає ніяких формальних приводів для зростання. При цьому долар США не поспішає здавати свої позиції на FOREX, що могло б забезпечити технічно привабливі умови для нафти WTI. Індекс долара для шести провідних світових валют поки залишається вищим за відмітку 82,4 пункту.

Нагадаємо, напередодні ціни на нафту на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні змінилися різноспрямовано. Офіційна ціна нафти Brent за підсумками торгів 25 червня 2012 р. символічно підросла на декілька центів і вперше за три торгові дні встановилася вище за відмітку 91 дол./бар. В той же час офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) залишилася нижчою за відмітку 80 дол./бар., знизившись за день на 0,7%.

Відзначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК залишається нижчою 89 дол./бар.