ua en ru

Котирування нафти Brent сьогодні на торгах вперше за півтора тижні перевищили відмітку 107 дол./бар

Котирування нафти Brent сьогодні на торгах вперше за півтора тижні перевищили відмітку 107 дол. і досягли значення 107,17 дол./бар., підвищившись на 1,1%. В той же час котирування нафти WTI (Light Sweet) змінилися з початку торгів не так істотно, додавши приблизно 0,4% і піднявшись вище за відмітку 89,5 дол./бар.

Станом на 13:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 107,05 (+1,09) при діапазоні котирувань 105,54-107,17;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 89,21 (+0,30) при діапазоні котирувань 88,60-89,54.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости. Нафта на біржах сьогодні дорожчає через ослаблення позицій долара США на міжнародному валютному ринку FOREX. Напередодні сьогоднішнього засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), на якому може бути оголошено про додаткові заходи з порятунку єдиної європейської валюти і стимулювання економіки країн єврозони, долар помалу дешевшає проти євро, що дозволяє купувати нафту та інші товарні активи, ціни на яких встановлені у валюті США.

Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився з початку дня на 0,25% і просів нижче за відмітку 82,8 пункту після того, як напередодні цей індикатор вперше за тиждень встановився вище за відмітку 83 пункти. Долар напередодні помітно подорожчав після того, як керівництво ФРС США прийняло рішення утриматися від додаткових заходів зі стимулювання економіки і зберегти базову облікову ставку 0,00-0,25% річних.

Нагадаємо, за підсумками торгів 1 серпня 2012 р. нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні перший раз за три дні подорожчала, а ціни на нафтові ф'ючерси частково відіграли своє падіння за попередніх дві торгові сесії, підвищившись на 1%. Нафта на біржах напередодні подорожчала в основному через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, а також через істотне тижневе скорочення в США комерційних запасів сирої нафти і нафтопродуктів.

Відзначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК підвищилася на 0,3% - до 102,54 дол./бар.