ua en ru

Костітуція-2004 вводить в Раді імперативний мандат, - нардеп

З набуттям чинності Конституції України 2004 р. починає діяти норма про "імперативний мандат", згідно з яким народний депутат може позбутися мандата, якщо він був обраний за списком партії, а потім вийшов з фракції

З набуттям чинності Конституції України 2004 р. починає діяти норма про "імперативний мандат", згідно з яким народний депутат може позбутися мандата, якщо він був обраний за списком партії, а потім вийшов з фракції. Про це заявила позафракційний народний депутат Інна Богословська з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо закону про Конституцію 2004 р., то вона передбачає норму про "імперативний мандат". Ця норма означає, якщо людина обраний за списком партії, а потім вийшов з фракції, то може бути позбавлений мандата. Але цей імперативний мандат починає діяти тільки після того, як в силу вступить закон (тобто після підписання Президентом України та опублікування в офіційній пресі). Це я повідомляю, звертаючись до свідомості депутатів", - заявила Богословська.

Нагадаємо, сьогодні віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський оголосив про вихід з фракції Партії регіонів 17 народних депутатів. Зокрема з фракції ПР вийшли: Сергій Буряк, Таріел Васадзе, Катерина Ващук, Микола Джига, Олег Зарубінський, Григорій Калетнік, Олег Кулініч, Іван Куровський, Володимир Макеєнко, Ярослав Москаленко, Володимир Пилипенко, Антон Пригодський, Микола Сорока, Віталій Хомутиннік, Володимир Зубик, Олександр Герега та Станіслав Березкін.

Раніше Кошулинський оголосив про вихід з фракції ПР народних депутатів Віктора Развадовського, Юрія Шаповалова,Віктора Бондаря, Юрія Благодыра і Миколи Рудьковського, Сергія Мошака, Василя Ковача, Іштвана Гайдоша, Михайла Ланьо та Івана Бушка.