ua en ru

Косинський на посаді глави СБУ Сумської області став доларовим мільйонером, - нардеп

Косинський на посаді глави СБУ Сумської області став доларовим мільйонером, - нардеп Фото: Владислав Косинський (прес-служба Сумської облради)

У Раді просять НАЗК перевірити доходи глави СБУ Сумської області

Голова управління Служби безпеки України (СБУ) в Сумській області Владислав Косинський став доларовим мільйонером, при цьому Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) не може перевірити його доходи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

Хочеш сховати свої незаконні статки, йди на службу в СБУ! Я нещодавно виявивши корупційні дії начальника СБУ Сумської...

Опубліковано Віталій Купрій 14 травня 2018 р.

"Хочеш приховати свої незаконні доходи, йди на службу в СБУ! Я нещодавно виявила корупційні дії начальника СБУ Сумської області Владислава Косинського. Мало того, що він не ховаючись пересувається по Україні на новому вертольоті мультимільйонера, співвласника мережі АТБ Буткевича, але і за роки своєї "добросовісної" роботи сам став доларовим мільйонером!", - написав Купрій.

Косинський на посаді глави СБУ Сумської області став доларовим мільйонером, - нардеп Фото: spotters.net.ua

Він також опублікував відповідь НАЗК на своє звернення, де виклав факти можливого незаконного збагачення чиновника.

"Розібратися з законністю масштабного збагачення міліціонера Косинського я попросив Нацагентство з питань запобігання корупції. Але отримав цікаву відповідь. Виявляється, що цей орган не може перевірити декларації та спосіб життя співробітників СБУ, оскільки не затверджено відповідний порядок проведення перевірок. Ось так! Третій рік роботи, а порядку немає. Всюди хаос, безлад і корупція! Так затверджуйте панове, затверджуйте!", - написав Купрій.

Раніше Купрій вже повідомляв про те, то Косинський пересувається на вертольоті Геннадія Буткевича. При цьому за його словами, суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розслідувати "корупційні злочини" Косинського.

У Реєстрі цивільних повітряних суден України за громадянином Буткевичем Г. В. з Дніпра зареєстрований вертоліт Bell-407 під бортовим номером UR-PTW 1997 року випуску. Цим бортом, за даними ЗМІ, кілька років тому користувалися народні депутати Олександр Герега та Андрій Шинькович. Споттери фіксували його на різних аеродромах в Україні.

Крім того, в Реєстрі також є борт UR-ATB - вертоліт Bell-429 2012 року випуску (власник Master Management Ltd (Британські Віргінські острови), користувач ТОВ "Глобал Ейр Компані" (Львів). Цей борт використовувався для запису однієї з телепрограм з участю дочки Буткевича. Крім того, він також фігурував у кримінальному провадженні № 12015100130000015 про ухилення від сплати митних зборів при ввезенні транспортного засобу на територію України (загальна сума збитків по виробництву склала понад 20 млн грн.).