ua en ru

Корпорація "Богдан" відновить виробництво легкових авто в Черкасах з квітня 2013 року

Корпорація "Богдан" має намір з квітня 2013 р. відновити роботу заводу легкових автомобілів в м. Черкаси і випустити до 15 тис. автомобілів - на 25% більше, ніж роком раніше. Про це повідомила прес-служба корпорації.

Як повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, досягти конкретних домовленостей з партнерами і сформувати виробничий план корпорація змогла завдяки рішенню про введення Україною на три роки додаткових мит на ввезення автомобілів з двигунами 1-2,2 л, яке набере чинності 13 квітня 2013 р.

За словами Свинарчука, відновлення виробництва дозволить не скорочувати працівників і платити їм достойну зарплатню.

У 2012 р. компанія відрахувала до бюджету у вигляді податків та зборів 168,5 млн грн. (2011 р. - 286,5 млн грн.).

За словами Свинарчука, введення додаткового мита має стати першим кроком у комплексі мір, спрямованих на підтримку автомобілебудівної галузі.

"Втім, введення мита - сигнал до інвесторів, що галузь є об'єктом уваги уряду, що зацікавленість держави в працюючому машинобудуванні є",- зазначив Свинарчук.

Нагадаємо, 14 березня 2013 р. в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано повідомлення міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту". Спеціальні заходи впроваджуються строком на три роки у вигляді спеціального мита залежно від об'єму циліндрів двигуна: понад 1 тис. куб. см, але не більше як 1,5 тис. куб. см у розмірі 6,46%; понад 1,5 тис. куб. см, але не більше як 2,2 тис. куб. см у розмірі 12,95%.

Заходи застосовуються через 30 днів з дня опублікування вказаного повідомлення.

За останні роки імпорт бувших у використанні вантажних автомобілів займав домінуюче положення на внутрішньому ринку України. Так, середня частка імпорту б/в вантажних автомобілів на внутрішньому ринку, за останні шість років, склала близько 60%, в 2011 р. досягла позначки 77% і вже за чотири місяці поточного року досягла 82%.

Читайте також: Спецмита створять передумови для виробництва в Україні іномарок, - глава "Єврокар"