ua en ru

Корбану не потрібна перемога на виборах у Чернігові, - політолог

Володимир Цибулько переконаний, що у планах екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана не стоїть завдання виграти вибори по 205-му округу в Чернігові. Таку думку колишній народний депутат, а нині політичний і суспільний діяч висловив, беручи участь у круглому столі в експертному клубі "Чиста політика", який відбувся за участю представників Комітету виборців України.

Зокрема, Цибулько вважає, що мета дніпропетровського кандидата - протестувати нову політичну силу "Укроп".

"Вибори у 205-му окрузі повинні показати, скільки "Укроп" зможе відібрати голосів, насамперед у "Народного фронту". Чернігів став полем для випробування цієї технології", - переконаний експерт.

В рамках заходу експерти обговорили хід виборчої кампанії у 205-му окрузі і політичні технології, які застосовуються кандидатами в народні депутати.

Також експерти зійшлися на думці, що рекордна кількість кандидатів на одному окрузі - 127 - це технологія зниження явки виборців. Вона буде грати на руку того з кандидатів, який приведе своїх виборців на дільниці. Олексій Кошель, генеральний директор КВУ, зазначив, що в окрузі є факти непрямого підкупу виборців і висловив стурбованість тим, що певні кандидати ближче до фіналу будуть купувати голоси.

Експерти також переконані, що цим виборам приділяється багато уваги, оскільки Чернігів стає своєрідним полем випробування технологій, маніпуляцій з виборчим законодавством напередодні місцевих виборів.