ua en ru

Кораблі ВМФ Росії виконають ракетні стрільби в Каспійському морі

Кораблі ВМФ Росії виконають ракетні стрільби в Каспійському морі Фото: Кораблі ВМФ Росії виконають ракетні стрільби в Каспійському морі

У навчаннях також братимуть участь підрозділи морської піхоти

Близько 40 бойових кораблів і суден Каспійської флотилії ВМФ Російської Федерації (РФ) вийшли в море в рамках раптової перевірки боєготовності Центрального військового округу (ЦВО), на моряків чекають ракетні та артилерійські стрільби. Про це повідомляє прес-служба Міноборони РФ.

Так, згідно з повідомленням прес-служби, корабельні з'єднання і берегові війська Каспійської флотилії в рамках раптової перевірки військ Центрального військового округу приведені у вищі ступені бойової готовності з метою відпрацювання міжвидової взаємодії.

З пунктів постійного базування в Астрахані і Махачкалі в райони розосередження в Каспійському море вийшло близько 40 бойових кораблів і суден забезпечення.

Морякам доведеться відпрацювати боротьбу з мінами і диверсантами, виконати завдання оборони баз, захисту комунікацій і районів морської економічної діяльності, а також підтримати сухопутні війська. Екіпажі корабельних тактичних груп готові виконати ракетні та артилерійські стрільби по різним цілям.

У навчаннях також братимуть участь підрозділи морської піхоти.

"Всього на Каспійській флотилії у заходах раптової перевірки задіяно близько 3 тисяч військовослужбовців і понад 120 одиниць військової техніки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО висловив стурбованість з приводу присутності російських військових у Сирії.