ua en ru

Кораблі Чорноморського флоту РФ, що брали участь у навчаннях на півдні Росії, повернулися до Севастополя

На головну базу Чорноморського флоту РФ в Севастополі сьогодні повернулися близько 20 бойових кораблів і суден забезпечення. Вони брали участь у навчаннях флоту в рамках раптової перевірки боєготовності і боєздатності військ на півдні Росії. Про це повідомили в Управлінні прес-служби і інформації Міністерства оборони РФ.

Командувач Чорноморським флотом РФ подякував морякам за грамотні і впевнені дії, проявлені в ході виконання завдань раптової перевірки сил флоту, проведеної Генеральним штабом Збройних сил РФ за рішенням Верховного головнокомандуючого Володимира Путіна.

"Великі десантні кораблі з доданими силами супроводу ефективно використовували 400-мильне плавання для відпрацювання цілого спектру бойових завдань в русі ордера за маршрутом, а морська авіація і екіпажі суден забезпечення професійно виконали свої завдання, що зумовило успіх дій бойових кораблів в ході перевірки", - зазначили в Міноборони.

"В даний час повернення сил Чорноморського флоту в пункти базування продовжується. Очікується, що в неділю і в понеділок практично всі кораблі та судна флоту, задіяні у навчаннях, повернуться на свої бази", - повідомили в оборонному відомстві.

Читайте також: Росія розпочала масштабні навчання на Чорному морі