ua en ru

Кір в Україні: в Одесі не щеплені діти зможуть навчатися дистанційно

Кір в Україні: в Одесі не щеплені діти зможуть навчатися дистанційно Фото: кір в Україні, вакцинація (pixabay.com/Rilsonav-1824615)

Із подібною ініціативою виступили керівники низки шкіл, що мають технічні можливості

В Одесі в низці шкіл із наступного тижня почнуть впроваджувати практику відеоуроків для дітей, яких із 22 січня не допускатимуть до шкільних занять через відсутність щеплень від кіру. Про це заявила директор департаменту освіти й науки Одеської міськради Олена Буйневич, передає "Думська".

За її словами, з подібною ініціативою виступили керівники низки шкіл, що мають технічні можливості.

"Це буде повноцінний урок у класі, який учитель буде вести для віртуальної аудиторії, використовуючи наочні матеріали, класну дошку і так далі. Посилання на ці відеоуроки будуть публікуватися на моїй сторінці у Facebook, а також на офіційному сайті департаменту. Це стосується пропущених тем із основних предметів - математика, українська мова, англійська та російська мови - в тих школах, де вона є основною мовою навчання", - зазначила Буйневич.

Як повідомляється, нововведення є абсолютно добровільним проектом, однак узяти участь у ньому вже виявили бажання міські школи №2, 5, 13, 35, 117, гімназія №8 і юридичний ліцей. Оцінювати знання дітей, які пропустять частину занять, будуть за допомогою тестів і контрольних робіт.

"Якщо, як ми сподіваємося, недопуск по кіру буде нетривалим, наприклад, не більше двох тижнів, то діти зможуть легко надолужити згаяне, прийшовши в школу і написавши контрольні або в індивідуальному онлайн-спілкуванні з учителем. Якщо ж ця ситуація затягнеться, то діти зможуть приходити в спеціально виділені класи, де буде проводитися системне кварцування, і там демонструвати свої знання", - повідомила Буйневич.

Тим часом батьки нещеплених дітей, які не згодні з рішенням комісії ТЕБ виконкому міськради, збираються 17 січня 2018 року в бібліотеці ім. М. С. Грушевського на зустріч, у ході якої планують підписати звернення до керівників держави з вимогою скасувати це рішення, яке порушує їхні конституційні права.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві протягом 10 - 11 січня від кіру зробили щеплення понад 2 тисячі людей.