ua en ru

Контроль над партією "Відродження" людьми Коломойського є поразкою для Харкова, - експерт

Контроль над партією "Відродження" людьми українського бізнесмена Ігоря Коломойського є поразкою для Харкова. Таку думку висловив Андрій Єременко з "Спілки молодих політологів України".

"Взагалі, як мені здавалося раніше, політик такого рівня, як мер Харкова, в будь-який час дня і ночі повинен впевнено виступати в ефірі. Не кажучи вже про явно заздалегідь підготовлені виходи, як включення з Харкова в ефірі аналітичної передачі (мова про програму "Право на владу")", - заявив він.

У зв'язку з цим політолог висловив здивування щодо того, що Геннадій Кернес здавався дуже розгубленим в цьому ефірі.

"Не знаю, що послужило цьому: чи похитнулося здоров'я, чи то він просто не звик бути настільки залежним не просто від інших людей, а від тих, хто раніше йому був чужий. Ну не звик Кернес продавати себе і своє місто навіть не національній еліті, а дніпропетровським дуже регіональним бізнесменам. Не звик він працювати за наказами з Дніпропетровська", - зазначив він.

Експерт пояснив, що саме тому, що Харків і Дніпропетровськ досить схожі між собою, ці два міста природним чином конкурують.

"Здача Харкова в оренду партії "Відродження", яку контролюють нові "коломойські" господарі Кернеса, явна поразка цілого міста в цій конкуренції. Геннадій Адольфович, як людина, безумовно, дуже розумна, чудово розуміє, що означає для Харкова і для нього особисто цей продаж. Але гроші мабуть вже взяті, і треба грати роль до кінця. Ось він і грає. Тільки не переконливо виходить. Як сказав би Станіславський "не вірю"!", - резюмував експерт.