ua en ru

На всіх континентах у ніч на понеділок можна буде побачити "Кривавий Місяць"

На всіх континентах у ніч на понеділок можна буде побачити "Кривавий Місяць" Фото: "Кривавий Місяць"

Явище з'являється за рахунок того, що тінь Землі кидає червонуватий блиск на "збільшений" Місяць, який ще називають "Супермісяцем"

Астрологи обіцяють жителям Землі рідкісне небесне явище у ніч на понеділок, 28 вересня, під назвою "Кривавий Місяць". Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на повідомлення NASA.

Повідомляється, що це трапляється раз на два або три десятиліття - коли тінь Землі кидає червонуватий блиск на "збільшений" Місяць, який ще називають "Супермісяцем" (коли орбіта Місяця знаходиться найближче до Землі, роблячи його яскравішим, ніж зазвичай, - ред.).

Як передає NASA, за ясного неба "Кривавий місяць" побачать жителі Північної та Південної Америки, Європи, Африки, частини Західної Азії і східної частини Тихого океану.

Явище триватиме менше двох годин і розпочне своє сходження в ніч на 28 вересня, приблизно о 3-й годині ночі за київським часом.

Востаннє таке явище було понад 30 років тому, а наступне - не раніше 2033 року.

Нагадаємо, 29 серпня жителі Землі спостерігали "суперлуння": Місяць став більшим, яскравішим і ближче. Завдяки оптичній ілюзії диск Місяця, низько висить над обрієм, здавався більше, ніж високо в небі.