ua en ru

Кононенко допускає переформатування Кабміну після виборів

Кононенко допускає переформатування Кабміну після виборів Фото: перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко

При цьому він не виключає, що Яценюк залишиться на посаді прем'єра

Перший заступник голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко допускає переформатування Кабінету міністрів України після місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2015 р. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, на запитання, коли може відбутися переформатування уряду, Кононенко зазначив: "Після виборів".

"Про переформатування Кабміну говорять давно. Якщо б це робилося перед місцевими виборами, все одно, це б несло політичне забарвлення. На мій погляд, в нинішніх економічних умовах Кабмін повинен бути більш технократичним. А технократичний підхід, все-таки, любить тишу. Цей загострення (політичний, - ред.) - він не потрібен", - розповів Кононенко.

При цьому він підкреслив, що в рамках нинішнього формату коаліції кандидатура прем'єр-міністра буде квотою "Народного фронту".

"Тому що це чесно. Якщо ми формували коаліцію в такому вигляді, якщо є дві політичні вила - "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт", які стали основою коаліції, і ми таким чином сформували більшість", - зазначив Кононенко, додавши, що не виключає того, що нинішній прем'єр Арсеній Яценюк збереже свій пост.

"Ми обговорюємо окремі кандидатури міністрів, але кандидатуру прем'єр-міністра - немає", - підкреслив перший заступник голови фракції БПП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що об'єднання НФ з БПП в одну партію обговорять після місцевих виборів.