ua en ru

Конгрес США може не підтримати військову операцію в Сирії

Більшість членів Палати представників Конгресу США або вже заявили, що не підтримають резолюцію, яка дозволила військову операцію в Сирії, або схиляються до того, щоб голосувати проти такої резолюції. Про це повідомили в п'ятницю газета The Washington Post і агентство Associated Press, передає радіо "Свобода".

За підрахунками The Washington Post, до кінця дня в п'ятницю проти військової операції в Сирії висловилися 223 із 443 членів палати представників. Для того, щоб резолюція була схвалена, за неї повинні проголосувати мінімум 217 законодавців.

Президент США Барак Обама заявив минулого тижня, що він ухвалив рішення про нанесення військового удару по Сирії, уряд якої Сполучені Штати звинувачують у використання хімічної зброї. Однак, президент запропонував обом палатам Конгресу провести голосування з цього питання.

Голосування в Сенаті має відбутися наступного тижня і, як повідомляє Associated Press, там прихильники нанесення удару по Сирії володіють невеликою перевагою. За даними агентства, за резолюцію готові голосувати 34 сенатори, проти - 32. Інші 34 сенатора поки не дали знати, як вони мають намір голосувати.

Коли відбудеться голосування в Палаті представників, невідомо.