ua en ru

Конфлікт в Нагірному Карабаху: ОБСЄ готова відправити спостерігачів

Конфлікт в Нагірному Карабаху: ОБСЄ готова відправити спостерігачів Фото: конфлікт в Нагірному Карабасі (facebook.com/nkrmil)
Автор: Инна Собора

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявила про готовність відправити своїх представників в зону конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Таке рішення було прийнято на спеціальному засіданні Постійної ради для обговорення ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє DW.

На зустрічі були присутні представники 57 держав-членів ОБСЄ.

В ОБСЄ висловили стурбованість зростаючим числом жертв і повторив заклик до негайної деескалації конфлікту.

Особистий представник діючого голови ОБСЄ по Нагірному Карабаху Анджей Каспршик поінформував учасників зустрічі про ситуацію в зоні вірменсько-азербайджанського конфлікту, вказавши, що отримує інформацію безпосередньо з місць подій і від місцевих інформаторів на найвищому рівні.

Каспршик вказав, що ОБСЄ готова відправити своїх представників в зону конфлікту і відновити моніторинг, як тільки дозволить ситуація.

Також представник США в ОБСЄ Джеймс Гілмор застеріг треті сили від втручання в конфлікт між Вірменією і Азербайджаном, вказавши, що воно може привести лише до загострення ситуації в регіоні.

Раніше Рада Безпеки ООН закликав Вірменію і Азербайджан негайно припинити бойові дії.

РБК-Україна писало, що президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про неприпустимість подальших переговорів з Вірменією через її дії.