ua en ru

Конфлікт в Мукачево: ГПУ призначила затриманим бійцям "Правого сектора" безоплатних адвокатів

Конфлікт в Мукачево: ГПУ призначила затриманим бійцям "Правого сектора" безоплатних адвокатів Фото: "Правий сектор"

Призначені адвокати представляли інтереси бійців ПС під час обрання їм запобіжного заходу

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) призначили безкоштовних захисників заарештованим за підозрою в тероризмі на території Закарпатської області бійцям "Правого сектора". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"У зв'язку з тим, що участь захисників у даному кримінальному провадженні є обов'язковою, а підозрювані не залучили їх самостійно, слідчим, відповідно до вимог ст. 49 КПК України, прийнято рішення про притягнення підозрюваним захисників за призначенням для здійснення безоплатної правової допомоги", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, призначені адвокати представляли інтереси підозрюваних під час розгляду Печерським районним судом Києва клопотань про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чотирьох бійців українського добровольчого корпусу військово-політичного руху "Правий сектор" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації й участь в ній) і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.