ua en ru

Кімната для проведення побачень у лікарні "Укрзалізниці" була спеціально створена для Тимошенко, - ДПтСУ

Державна пенітенціарна служба України повідомила, що кімната для проведення побачень у харківській лікарні "Укрзалізниці" була спеціально створена для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це повідомила прес-служба ДПтСУ.

"Тимошенко є засудженою особою, яка відбуває покарання, а тому усі нормативно-правові акти, які розповсюджуються на засуджених осіб, у нашій державі обов'язкові для виконання усіма без виключення особами, що перебувають у віданні пенітенціарної системи... Що стосується кімнати для проведення короткострокових побачень, то нагадуємо, що чинними документами, які регламентують діяльність пенітенціарної служби, чітко передбачені умови проведення короткострокових побачень та вимоги до приміщень, де такі побачення мають проходити. Наголошуємо, що кімната для короткострокових побачень, яка обладнана у ЦКЛ № 5, була спеціально створена для засудженої Тимошенко, і вона відповідає вимогам чинного законодавства", - йдеться у повідомленні ДПтСУ.

У свою чергу, Юлія Тимошенко через прес-службу ВО "Батьківщина" заявила, що у цю кімнату п‘ятеро людей фізично не зможуть поміститися.

За словами Тимошенко, 12 квітня 2013 р."тюремники свідомо та цілеспрямовано зірвали її законне короткострокове побачення з соратниками" - Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком та Юрієм Луценком.

"Для недопущення цієї зустрічі була використана спеціальна технологія - було наголошено про існування начебто "іншої кімнати" для проведення такого побачення. Також було повідомлено, що я нібито не хочу іти у цю спеціальну "іншу кімнату" для короткострокових побачень... За "кімнату" вони видають чотириметровий проміжок між двома скляними дверима, а п‘ятеро людей - троє гостей, я і представник колонії - у цей простір фізично не зможуть втиснутися, як і не зможуть перебувати в таких умовах протягом чотирьох годин побачення", - цитує слова Тимошенко прес-служба ВО "Батьківщина".

Тимошенко додала, что до 12 квітня 2013 р. в лікарні "Укрзалізниці" у неї було п‘ять короткострокових побачень, які проводилися в нормальній кімнаті.

"Тепер, щоб перешкоджати проведенню подальших короткострокових побачень, створили цю бутафорську "кімнату"", - заявила вона.

Читайте також: Тимошенко відмовилася йти на побачення з Луценком і Яценюком, - ДПтС