ua en ru

Коментарі Трампа щодо Криму надсилають світу неправильний сигнал, - Чалий

Коментарі Трампа щодо Криму надсилають світу неправильний сигнал, - Чалий Фото: Чалий розкритикував коментарі Трампа по Криму

Чалий не виключає, що коментарі Трампа можуть мати лише спекулятивний характер

Коментарі кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо України і окупованого Криму надсилають світу неправильний сигнал. Про це написав посол України в США Валерій Чалий в колонці видання The Hill.

"Навіть якщо коментарі Трампа мають тільки спекулятивний характер, і не відображають майбутню зовнішню політику, вони закликають до політики умиротворення агресора і підтримання порушення територіальної цілісності суверенної держави та інших порушень міжнародного права", - зазначив посол.


При цьому Чалий нагадав, що США були серед 100 країн, які прийняли резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, яка не визнає анексію українського півострова Росією.

"Нехтування правил можуть послати неправильний сигнал для народу України і багатьох інших країн світу, які дивляться на США як провідника свободи і демократії", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав мільярдера і кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа "проповідником ненависті".