ua en ru

Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони закликає не направляти миротворчий контингент до Кот-д'Івуару.

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони закликає парламент не голосувати за законопроект Президента України Віктора Ющенка щодо направлення миротворчого контингенту до Кот-д'Івуару. Про це на брифінгу у ВР України заявив голова комітету, нардеп від "НУ-НС" Анатолій Гриценко, передає кореспондент РБК-Україна. "Президент України вніс до парламенту як невідкладний законопроект щодо направлення нашого миротворчого контингенту до Кот-д'Івуара... Комітет на вчорашньому засіданні відхилив цей законопроект і ми рекомендуємо парламенту його не приймати», - сказав він.
А.Гриценко пояснив, що в нинішніх умовах миротворців не можна наражати на небезпеку, яка існує в Кот-д'Івуарі, де зафіксовані епідемії небезпечних хвороб, у т.ч. холери. "Головна проблема - це загроза для наших миротворців, і ми впевненні, що це хибне рішення Президента про направлення нашого миротворчого контингенту. Але це жодним чином не свідчить про згортання миротворчої діяльності", - зазначив він.
Нагадаємо, 23 жовтня Президент України Віктор Ющенко підписав указ "Про направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д'Івуарі". Документом В.Ющенко постановив направити для участі України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д'Івуарі миротворчий контингент загальною чисельністю до 25 осіб з числа миротворчого контингенту, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, у строки, визначені Радою безпеки ООН, на період до трьох місяців.