ua en ru

Комітет ВР запропонує парламенту перенести дати виборів у проблемних округах з 18 на 25 серпня 2013 року

На вчорашньому засіданні комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування було прийнято рішення запропонувати парламенту прийняти законопроект, який передбачає зміну дати виборів у проблемних округах, перенісши її з 18 на 25 серпня 2013 р. Про це на брифінгу у ВР заявив голова комітету Давид Жванія, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ми перед тим, як прийти до сесійної зали, у нас був комітет, ми розглянули і змінили дату з 18 на 25 серпня, тому що ми вже не встигали на 18 серпня (призначити вибори). У нас найближча наступна дата була 25 серпня", - зазначив Жванія.

Він також повідомив, що у парламенту буде можливість проголосувати завтра за даний законопроект, призначивши вибори на 25 серпня. Глава комітету також уточнив, що дане рішення було підтримано більшістю членів комітету, тоді як члени комітету - депутати від опозиції "принципово з політичних мотивів не голосують за зміну дати виборів на яку-небудь іншу, за винятком 27 жовтня 2013 р".

Також він висловив упевненість, що даний законопроект є збалансованим і з юридичної точки зору грамотним.

Крім того Жванія вважає, що заяви опозиції про необхідність передбачити 90 днів на проведення виборчої кампанії є безграмотними, оскільки за законом про вибори народних депутатів (стаття 104) передбачається 60-денний термін для проведення виборчої кампанії "у разі проведення дострокових виборів, по суті, які зараз по цих округах".

Нагадаємо, раніше сьогодні лідер фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюк заявив, що Партія регіонів пропонує скоротити термін виборчої кампанії для депутатів, які балотуються по п'яти проблемним округах до 60 днів, всупереч закону про вибори народних депутатів.