ua en ru

Комітет рекомендує Раді запровадити в Україні митні декларації, що відповідають вимогам ЄС

Комітет рекомендує Раді запровадити в Україні митні декларації, що відповідають вимогам ЄС Фото: Верховна Рада

Документ рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5627 про внесення змін до Митного кодексу щодо приведення транзитних процедур у відповідність з Конвенцією про єдиний режим транзиту та Конвенцією про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, відповідний законопроект члени комітету розглянули на своєму засіданні 5 квітня.

Законопроектом пропонується запровадити в Україні митні декларації, що відповідають деклараціям ЄС, для процедури спільного транзиту при торгівлі товарами між Україною та договірними сторонами Конвенцій незалежно від виду та походження цих товарів, а також адаптувати автоматизовану інформаційну систему органів доходів і зборів України до нової комп'ютеризованої транзитної системи, яка застосовується договірними сторонами конвенцій.

"Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить використовувати норми спільної транзитної процедури ЄС/ЄАВТ на території України", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що після запуску електронного реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) наступним кроком уряду стане впровадження моделі електронної митниці.