ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти у другому читанні законопроекти щодо енергоефективності

Комітет рекомендує Раді прийняти у другому читанні законопроекти щодо енергоефективності Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

Засідання комітету відбулося 7 червня

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді України прийняти у другому читанні законопроекти щодо енергоефективності. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради.

Так, у засіданні комітету 7 червня взяв участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Учасники засідання обговорили основні проблемні питання у сфері житлово-комунального господарства, серед яких:

постійна заборгованість держбюджету за пільги та субсидії перед постачальниками комунальних послуг населенню та бюджетним установам;

незбалансованість нормативно-правових актів, якими регулюються терміни розрахунків за комунальні послуги та терміни розрахунків за використані підприємствами енергоресурси;

невідповідність тарифів існуючим потребам підприємств (на забезпечення проведення поточних та аварійних ремонтів, оновлення основних засобів, у тому числі шляхом заміни застарілого обладнання на енергоефективне).

"За результатами розгляду комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти… у повторному другому читанні та в цілому проект закону про комерційний облік комунальних послуг №4901; у другому читанні та в цілому доопрацьований проект закону про енергетичну ефективність будівель №4941-д; у повторному другому читанні та в цілому проект Закону про житлово-комунальні послуги №1581-д", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні у парламенті Зубко наголосив, що Рада повинна прийняти в другому читанні три законопроекти по енергоефективності на наступному пленарному тижні.