ua en ru

Командування РФ обіцяє своїм офіцерам просування по службі за згоду на відрядження на Донбас

Командування РФ обіцяє своїм офіцерам просування по службі за згоду на відрядження на Донбас Фото: військові РФ на Донбасі

Також розвідка зафіксувала факт дезертирства 3 військових РФ на Донбасі

Російське командування обіцяє своїм офіцерам просування по службі за згоду на відрядження на Донбас. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З огляду на систематичне оприлюднення у світових ЗМІ інформації ГУР МО України щодо участі кадрових російських військовослужбовців у збройній агресії Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України та з метою зниження ризиків масової непокори й ухилення від відряджень на Донбас, російське військове командування всіляко заохочує своїх генералів та офіцерів, у т.ч. шляхом просування по службі та присвоєння чергового військового звання", - йдеться у повідомленні.


Окрім цього, зазначається, що розвідка зафіксувала факт дезертирства 3 військових РФ на Донбасі.

"З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються випадки дезертирства військовослужбовців у частинах і з’єднаннях 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. 23 квітня ц.р. самовільно залишили караульну службу по охороні складів ракетно-артилерійського озброєння, розташованих поблизу н.п.Петрівське, та вирушили у напрямку українсько-російського кордону троє військовослужбовців 2 мотострілецького батальйону 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом доби, 22 квітня, українська розвідка зафіксувала одного загиблого та 11 поранених військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі.