ua en ru

Кількість затриманих за підсумками заворушень в Одесі збільшилася до 160 осіб

Кількість затриманих за підсумками заворушень в Одесі 2 травня збільшилася до 160 осіб.

Кількість затриманих за підсумками заворушень в Одесі 2 травня збільшилася до 160 осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

"Завдяки вжитим працівниками міліції заходів було затримано 160 найбільш активних учасників масових заворушень", - наголошується у повідомленні.

За цим фактом порушено 3 кримінальні провадження. Два з них - за ч.2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Ще 1 кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України, фанати були одягнені в кольори своїх команд. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися молоді люди в масках і з битами.

У результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси загинули 42 людини, 125 - отримали тілесні ушкодження і госпіталізовані. Серед постраждалих - 21 міліціонер.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня. З них 88 осіб госпіталізовано, в тому числі один підліток 17 років. 27 постраждалих перебувають у дуже важкому стані.

Всього міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.