ua en ru

Кількість загиблих в результаті повені в Японії зросла до 18 людей

Кількість загиблих в результаті повені в Японії зросла до 18 людей Фото: повінь (Pixabey)

Ще 14 осіб постраждали

В результаті повені на південно-західному острові Кюсю (Японія) загинули 18 осіб, ще 14 постраждали. Про це повідомляє NHK.

"В результаті рекордно сильних дощів, які обрушилися на північну частину Кюсю, в префектурах Фукуока і Оіта загинули 18 осіб, ще 14 поранені", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість загиблих в результаті повені на південно-західному острові Кюсю в Японії зросла до 16 осіб. Так, в префектурі Фукуоці загинули 13 осіб. Ще 10 осіб постраждали, а 14 вважаються зниклими без вести. У префектурі Оїта 3 загиблих, ще 4 постраждали. Повідомляється, що влада не можуть повною мірою оцінити ступінь шкоди, оскільки в деяких районах заблоковані дороги.

Раніше, 4 липня 2017 року, тайфун "Нанмандол" виникла в неділю південніше префектури Окінава, і набираючи силу, рухався у бік Японського архіпелагу. Вранці у вівторок він обрушився на острів Кюсю в районі міста Нагасакі. Тиск у центрі тайфуну становить 985 гектопаскалей. Швидкість вітру в центрі досягає 30 метрів в секунду, при поривах - 40 метрів в секунду.