ua en ru

Колесніков: Концерн "Спортивні арени України" за 1,5 -2 роки вийде на самоокупність

Концерн "Спортивні арени України" за 1,5, максимум 2 роки вийде на самоокупність. Про це під час прес-конференції повідомив віце-прем'єр, міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що 1,5-2 роки піде на вихід концерну "Спортивні арени", куди входять НСК "Олімпійський", Льодовий палац та Львівський стадіон на самоокупність. Я думаю - це максимальний термін. Бо немає порядку в концертній діяльності. Зараз ми будемо розслідувати концертну діяльність Льодового палацу там дуже багато цікавих моментів... Від символічної ціни офіційної... за оренду палацу, до всього іншого у конвертах... Ми хочемо вкластися в рік. Нам зрозуміла концепція, якщо "Динамо" гратиме на "Олімпійському", як фінансово він буде управлятися", - заявив міністр.

За словами Колеснікова, дещо складніше питання йде з Львовом, Льодовим палацом, але це проект абсолютно рентабельний і ніяких дотацій для нього не буде.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про утворення Державного концерну "Спортивні арени України". Про це йдеться в постанові Кабміну від 13 липня 2011 року

До складу учасників ДК "Спортивні арени України" передбачається включити національний спортивний комплекс "Олімпійський", держпідприємство "Палац спорту" та ДП "Дирекція з будівництва об'єктів до Євро 2012 у Львові".
Основні надходження на утримання зазначених об'єктів спортивної інфраструктури планується отримати за рахунок проведення міжнародних спортивних та культурно-масових заходів, організація яких вимагає кваліфікованого операційного управління та централізованого представництва учасників при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності.
Розміщення адміністративного апарату концерну планується здійснити на базі НСК "Олімпійський".