ua en ru

Коаліція Ради має намір створити спецкомісію щодо змін до Конституції

Коаліція Ради має намір створити спецкомісію щодо змін до Конституції Джерело фото:twitter.com/UA inside
Коаліція депутатських фракцій Верховної Ради України має намір створити тимчасову спеціальну комісію (ТСК) щодо внесення змін до Конституції України.

Коаліція депутатських фракцій Верховної Ради України має намір створити тимчасову спеціальну комісію (ТСК) щодо внесення змін до Конституції України. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради України, народний депутат від партії "Самопоміч" Оксана Сироїд сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора відбулося засідання коаліції, де була підтримана ініціатива про створення ТСК щодо Конституції всіма фракціями коаліції", - заявила Сироїд.

Вона зазначила, що проведення судової реформи неможливо без внесення змін до Конституції, але у парламенту немає часу чекати до осені.

"У нас немає часу на створення Конституційних асамблей, тривалої підготовки змін, тому необхідно створення тимчасової спеціальної комісії в Раді, яка займеться підготовкою таких змін до Конституції", - заявила Сироїд.

Таку комісію, за її словами, необхідно створити за участю уповноважених осіб Президента України та відомих представників у конституційному праві.

"Ми звертаємося до Президента та прем'єра підтримати цю ініціативу, щоб якомога швидше внести зміни в Конституцію України", - заявила віце-спікер.

Нагадаємо, раніше лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що БПП вимагає розпочати процес внесення змін до Конституції України до 2015 р.