ua en ru

Коаліція відкрита для вступу до неї інших фракцій Ради, - проект угоди

Коаліція відкрита для вступу до неї інших фракцій Ради, - проект угоди
Парламентська коаліція буде відкрита для вступу до неї інших фракцій Верховної Ради України.

Парламентська коаліція буде відкрита для вступу до неї інших фракцій Верховної Ради України. Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, оприлюдненій на сайті партії "Блок Петра Порошенка".

"Депутатська фракція, яка не є учасником коаліції, може, за згодою коаліції увійти до її складу, приєднавшись до коаліційної угоди. Якщо депутатська фракція, яка не є учасником коаліції, виявила бажання стати її учасником на умовах, відмінних від викладених у коаліційній угоді, за згодою коаліції всі її учасники укладають новий коаліційну угоду", - йдеться в пункті 1 блоку, присвяченого внесенню змін до складу коаліції.

Крім цього, згідно з пунктом 2 зазначеного блоку, депутатська фракція має право в будь-який час вийти зі складу коаліції, попередивши про це письмовою заявою керівників інших фракцій-учасників коаліції. Відповідну заяву потрібно подати не менш ніж за десять днів до дати виходу з коаліції. При цьому протягом зазначеного строку така депутатська фракція в будь-який час має право в письмовій формі відкликати свою заяву.

Нагадаємо, 29 жовтня партія "Блок Петра Порошенко" оприлюднила проект коаліційної угоди і передала його партій "Народний фронт" Арсенія Яценюка і "Самопоміч" Андрія Садового.

Документ складається з 48 сторінок. У ньому підписантам пропонується зобов'язатися провести 13 реформ: оновлення влади і антикорупційна реформа; судова реформа; децентралізація та реформа державного управління; реформа правоохоронної системи; реформа системи національної безпеки і оборони; реформа системи охорони здоров'я; дерегуляція і розвиток підприємництва; реформа енергетики і енергонезалежність; реформа житлово-комунального господарства; реформа фінансового сектора; інфраструктура і транспорт; реформа сільського господарства та соціальна та гуманітарна реформа.