ua en ru

КНДР планує продовжувати нарощувати ядерну потужність у 2018

КНДР планує продовжувати нарощувати ядерну потужність у 2018 Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (kcna.kp)

У Пхеньяні заявили, що і далі будуть нарощувати свою військову міць

Північна Корея в 2018 році не збирається змінювати свою ядерну програму і буде далі нарощувати військову міць. Про це йдеться в заяві влади країни, опублікованій на сайті Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

"Не чекайте від нас будь-яких змін. Наша партія і держава вказують шлях соціалістичної Кореї в новому році. До тих пір, поки ядерна загроза і залякування з боку США і їх союзників тривають, ми будемо і далі нарощувати військову міць", - йдеться в заяві.

Зазначено також, що КНДР є "відповідальною ядерною державою".

Нагадаємо, 26 грудня 2017 року CША розширили санкції проти Пхеньяна, включивши туди представників керівництва департаменту військової промисловості і ЦК Трудової партії Кореї.

На початку тижня Рада Безпеки ООН ввела нові санкції відносно КНДР у відповідь на останнє випробування Пхеньяном балістичної ракети. Ухвалена резолюція спрямована на обмеження близько 90% експорту продуктів нафтопереробки в країну. Зокрема, буде заборонено поставляти понад 500 тис. бар. у рік, а також буде обмежено обсяг поставок Північній Кореї сирої нафти - не більше 4 млн бар. на рік.