ua en ru

КМДА: На виконання протиповіневих заходів буде спрямовано близько 4 млн грн.

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження «Про організацію та проведення заходів щодо безпечного проходження паводку, льодоходу та повені у 2010 р.». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба відомства.
Розпорядженням створено міський штаб, до складу якого, окрім заступників голови КМДА, заступників голів РДА, керівників енергопостачальних підприємств та начальників профільних управлінь міста, увійшли керівники ДКП «Плесо», Київської ГЕС та ГАЕС, Головного управління МНС України, Українського гідромецентру, Держводгоспу України та інші. Очолив штаб А.Голубченко.
Згідно з документом, аналогічні оперативні штаби буде створено у кожному районі столиці.
Як повідомили у Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА, у період з 15 по 16 лютого проведено обстеження зливоприймальних систем, колекторів та русел малих річок. За результатами перевірки встановлено, що водоймища захаращені побутовим сміттям, поваленими деревами, очеретом та чагарником, замулені, внаслідок чого пропускна спроможність проходження води знижена. 4,2 млн грн буде спрямовано на розчистку гідротехнічних споруд, водосховищ, ставків та об'єктів, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та паводків. Окрім того, на ці кошти заплановано закупити 26 насосів для відкачки води та поповнити матеріальний резерв ГУ з питань надзвичайних ситуацій.