ua en ru

Клінтон: Білий дім практично ніяк не відповів на втручання Росії у вибори

Клінтон: Білий дім практично ніяк не відповів на втручання Росії у вибори Фото: Хіларі Клінтон (з відкритих джерел)

Політик порівняла відповідь на втручання Росії у вибори з терактами 11 вересня

Екс-кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Хіларі Клінтон жорстко розкритикувала нинішню республіканську адміністрацію і заявила, що Білий дім практично ніяк не відповів на втручання Російської Федерації у передвиборну кампанію 2016 року. Про це вона повідомила в ході спілкування з журналістами у Вашингтоні, передає РБК-Україна з посиланням на Washington Post.

Клінтон вважає, що Росія своїми діями вплинула на результат президентських виборів. За її словами, компромат, який використав під час передвиборної кампанії сайт Wikileaks, був вкрадений саме російськими хакерами. Також екс-кандидат у президенти заявила про вплив на результат виборів компанії Cambridge Analytica, яку Клінтон пов'язала з керівництвом Республіканської партії.

"Це жахливий приклад, але я могла б це порівняти з тим, що сталося після 11 вересня 2001 року. Уявіть, що тоді Джордж Буш-молодший заявив би, що він звичайно шкодує з приводу того, що сталося у Вашингтоні і Нью-Йорку, проте хвилюватися не варто", - заявила Клінтон.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вирішив відкласти публікацію матеріалів, що стосуються російського втручання в американські вибори в 2016 році.

Він заявив, що поспілкувався з представниками Мін'юсту щодо розсекречення деяких невідредагованих матеріалів.

"Вони погодилися, але заявили, що це може мати негативний вплив на російське розслідування. Зрештою, я завжди можу їх розсекретити, якщо вважатиму за потрібне ", - написав він.

Крім того, Дональд Трамп назвав "незаконним" розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання РФ у президентські вибори в США.

Зазначимо, колишній глава передвиборчого штабу президента Дональда Трампа Пол Манафорт погодився визнати провину в звинувачення у змові проти США і змові з метою перешкоджання правосуддю, пред'явлених йому спеціальним прокурором Робертом Мюллером.