ua en ru

Клімкін розповів, коли Україна досягне стандартів НАТО

Клімкін розповів, коли Україна досягне стандартів НАТО Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Клімкін заявив, що до 2020 року Україна вийде на всі стандарти НАТО

Україна до 2020 року вийде на всі стандарти Північноатлантичного альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає телеканал "112 Україна".

"Зараз ми поставили ще один покажчик, але, тим не менш, ми йдемо по шляху до членства саме в НАТО, оскільки НАТО є єдиною системою безпеки, яка побудована не просто на інтересах, а саме на цінностях. Я впевнений, що ми вже зараз починаємо працювати, як елемент східного флангу НАТО, це видно і в сенсі навчань, які ми робимо разом з союзниками, це поступово те, що ми робимо в контексті досягнення стандартів НАТО", - сказав Клімкін.

Також він повідомив, що на Варшавському саміті НАТО було чітко вирішено, що до 2020 року Україна досягне всіх стандартів у сфері безпеки та оборони.

"Вже зараз усі союзники розуміють, що Україна може зробити унікальний внесок у безпеку, оскільки всі розуміють, що ми зробили за 3 роки, яку армію і сектор безпеки побудували і довели, що ми здатні боротися за нас, за свободу і за цінності. І я впевнений, що ми підемо до кінця, будемо успішними, і НАТО піде до кінця", - додав глава МЗС.

Нагадаємо, в Кремлі назвали курс України на вступ до НАТО "загрозою безпеці" Росії.