ua en ru

Клімкін: ми рухаємося до безвізового режиму, незважаючи на результат референдуму в Нідерландах

Клімкін: ми рухаємося до безвізового режиму, незважаючи на результат референдуму в Нідерландах Фото: Павло Клімкін вважає, що нідерландський референдум - не перешкода на шляху до безвізового режиму з ЄС

Глава МЗС повідомив про запевнення європейських політиків щодо безвізового режиму України з ЄС

Негативні результати референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, що відбувся 6 квітня, не є перешкодою для України на шляху до безвізового режиму з ЄС. Таку думку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив у програмі "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер".

Клімкін повідомив, що є чіткі запевнення європейських політиків про продовження роботи над наданням безвізового режиму Україні.


"Якщо Єврокомісія дає відмашку, а відповідне рішення всередині Європейської комісії вже підготовлене, що Україна виконала всі вимоги на шляху до безвізового режиму - ми рухаємося до безвізового режиму", - сказав глава МЗС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що для ухвалення рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським союзом може знадобитися кілька місяців.